neljapäev, 21. mai 2015

Blogi kommentaar. Turbaaia rajamine ja hooldamine.

Ülesandeks oli tutvuda ühe kursusekaaslase tööga ning kirjuta tema blogisse, kommentaarina tekkinud mõtteid loetu kohta. Tuua välja töö tugevused ja teha vajadusel ettepanekuid selle täiustamiseks. Teemaks valisin: turbaaia rajamine ja hooldamine.

Lugesin järgmist blogi:

http://kerstileppaiandus.blogspot.com/2015/04/turbaaia-rajamine-ja-hooldamine.html


Näide rajatud turbaaiast.
 Allikas: www.kivipaigaldus.blogspot.com
Minu kommentaar:
Mulle meeldib, et tekstis on välja toodud kõik oluline, mida võiks turbaaia kohta teada, enne kui asuda teda ise rajama.
Sain teada, et turbaaed on spetsiaalne istutusala ja kasvukeskkond niiskus- ja varjulembestele ning happelist toitainetevaest ja õhurikast mulda armastavatele taimedele. Ühes turbaaias võib kasutada läbisegi nii rododendroneid, kui ka kodumaist sookailu, nii ainult õitsevaid põõsaid, kui ka marju andvaid põõsaid.

Meeldis, et  sellise aia rajamiseks vajalikud materjalid olid ülesse loetletud, see annab aimu milline töö on ees ootamas ja mis vahendid tuleb ennem soetada. Järgnes üsna üksikasjalik õpetus, kuidas turbapätse laduda  ja sinna juurde on lisatud teema kohane fotomaterjal. Koostatud töö tugevuseks ongi praktiliste nõuannete saamine, mis on mitmest erinevast allikast lähtuvalt läbi analüüsitud ja esitatud. Samuti oli väga korralikult koostatud tabel turbaaeda sobivatest taimedest. Välja on toodud turbaaia eelised kui ka puudused, mis on kindlasti abiks otsustamaks turbaaia sobivuse üle valitud kasvukohale. Antud töö oli koostatud põhjalikult ja vastab nõuetele. Lisada oleks võinud ehk täpsemalt fotodele alla pealkiri ja kasutatud allikas.